Til skoler

Musiker på besøg på din skole

Trommeslager i klasseværelset

Hvad er en rytme egentlig? Trommesættets historie fortælles ved hjælp af praktiske eksempler. Det forklares, hvordan et trommesæt fungerer, og hvilken rolle instrumentet spiller i moderne popmusik. Hvorfor er der så mange forskellige trommer og bækkener? Hvad er en groove? Forskellen mellem en reggae rytme, en jazz rytme eller en funky beat bliver tydelig for alle både ved syn og lyd, når denne trommeslager slår sig ned i jeres klasseværelse!

Workshop Percussion!

På workshoppen Percussion tager vi på en brasiliansk tur. Du lærer hver enkelt separat rytme, som i sidste ende passes sammen, så det svinger som en rigtig brasiliansk percussiongruppe. Formålet med denne aktive workshop er at sammensætte en swingende rytme og skiftevis spille med forskellige rytmiske temaer. Alle prøver i løbet af workshoppen at få de forskellige instrumenter i hænderne. Repenique (Timbale-lignende), Surdo (stortromme), agogo bells, cowbells og shakers er instrumenter, der spiller en vigtig rolle. Overskriften for denne workshop er samspil, improvisation og rytmetemaer. Tænk på brasiliansk fodbold og karnival.

Workshop Knald i Låget!

En rytmisk workshop, hvor vi bruger forskellige materialer til at tromme på, naturligvis undtaget det, der er beregnet til at tromme på. Med inspiration fra bandet STOMP trommer vi på affaldsspande, tønder, færdselstavler og murerspande eller laver en rytme med håndkoste, fejebakker og et par koste. Målet er, ligesom med SAMBA workshoppen, at sammensætte rytmen fra alle rekvisitterne, så det swinger. Et godt samarbejde er afgørende for et vellykket resultat. Ved afslutningen af workshoppen spiller i sammen med nogle kendte popsange.

Begge workshops har følgende inkluderet:

– Samspil og samarbejde
– Hvad er rytme?
– Lytte til hinanden og til dig selv
– Dynamik
– Musikalsk spørgsmål og svar
– Opførelse af et musikstykke

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Scroll to Top